
طبق اعلام سامانه پایش هوای کشور صبح امروز هوای دو شهر خوزستان در وضعیت "ناسالم" بوده است.
طبق اعلام سامانه پایش هوای کشور صبح امروز هوای دو شهر خوزستان در وضعیت "ناسالم" بوده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش و فناوری، دسترسی به علوم و دانش کاربردی را رکن اساسی پیشرفت و توسعه پایدار برشمرد.
در پیام دکتر علیمحمد آخوندعلی آمده است:
همانگونه که همه میدانیم مهمترین رکن اساسی پیشرفت و توسعه پایدار در جهان معاصر دسترسی به علوم و دانش کاربردی است. جستجوگری و تحقیق فرصتی است که از طریق آن میتوان ظرفیتهای بالقوه را به فعلیت رساند و راه رسیدن به موفقیت و پیشرفت را از بستر آن ممکن و هموار ساخت
برتری و مرجعیت علمی هر کشوری با پشتوانه پژوهش کاربردی سنجیده و تعیین میشود. در جهانی که بنیانهای توسعه متوازن و پایدار جوامع آن به یمن توسعه فناوری شکل میگیرد و رقابت در عرصههای اقتصاد، اجتماع، فرهنگ، سیاست و... با این الگو سنجیده میشود دست یافتن به دانش و فناوری بسیار تعیینکننده و حیاتی است و این نیز محصول فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی هدفمند و پایدار است.
از اینرو اهمیت این مقوله مهم در برنامهریزیها و سیاستگذاریهای کلان و استراتژیک کشورها برای رسیدن به برتریهای اقتصادی، رفاه اجتماعی، امنیت، قدرت و... در درون جوامع محلی، خود امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
در چنین ساختارهایی دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی که مهمترین کانونهای آگاهیبخش و برترین عرصهی علم، اندیشه و فکرند در فراسوی رسالت خود (علم و پژوهش محض) در مسیر مسئولیتهای اجتماعی برای تحقق امر پیشرفت و توسعه همهجانبه جامعه خود باید بسیار کارساز ظاهر شوند.
بر این اساس اکنون در کشور ما دانشگاهها بهعنوان کانونهای توسعه علوم و فنون، بیشتر از هرزمانی باید موردتوجه واقع شوند. حرکت دانشگاهها به سمت دانشگاههای نسل سوم (کارآفرین) که در آن مقوله آموزش و پژوهش کاربرد محور امکان تحقق فناوری را آسان و ممکن میسازد راه دستیابی و دسترسی کشور را به توسعه متوازن و همهجانبه بیشتر هموار خواهد ساخت و این برای شرایط موجود کشور ما ضرورتی اجتنابناپذیر است.
بنابراین دانشگاهها علاوه بر آموزش و پژوهش محوری بر اساس نقشه راه جامع علمی کشور و طرح آمایش آموزش عالی برای توسعه اقتصاد دانشبنیان علاوه بر پرورش نیروی انسانی متخصص و متعهد در مسیر تقویت و تنوعبخشی به شرکتهای دانشبنیان، مراکز رشد واحدهای فناور و پارکهای علم و فناوری گام برمیدارند.
ضروری است در این مسیر برنامه ریزان و سیاستگذاران امر توسعه و پیشرفت کشور با تزریق منابع مالی لازم و تجهیزات و امکانات موردنیاز، دانشگاهها را حمایت کنند.
پرواضح است پیشگامان حوزه پژوهش و فناوری بهرغم تحریمهای بدخواهان پیشرفت ایران عزیز و تهدیدها و مشکلات و چالشهای پیش رو تلاشهای چشمگیری داشتهاند که از جمله آن میتوان به پیشرفت عرصههای پزشکی مانند جراحیهای پیشرفته مبتنی بر فناوری، ژندرمانی، بیوتکنولوژی، نانو فناوری، مهندسی نوین، هوافضا، تولیدات و اختراعات گسترده صنعتی و... اشاره کرد.
آنچه مسلم است در چند دهه اخیر در کشور ما اهمیت نقش و جایگاه پژوهش و تحقیق در فرایند تولید علوم کاربردی و فناوری است که باید این مهم به یک فرهنگ و باور برای تحقق هرچه بیشتر پیشرفت، خودکفایی و بالندگی کشور در عرصههای گوناگون بدل شود.
انتهای پیام