رفتن به محتوای اصلی

خرمشهر و تناقض در جایگاه و امکانات!

27 شهریور
1401

خرمشهر و تناقض در جایگاه و امکانات!

خرمشهر را بایستی بعنوان قطب فرهنگ عمومی و انقلابی معرفی کرد شهری که سالانه در سه مناسبت مهم و حتی بین‌المللی (اربعین حسینی، سوم خرداد و سفرهای راهیان نور) مورد توجه میلیون‌ها نفر از جمعیت کشورمان و حتی سایر کشورها قرار می‌گیرد اما فاقد بدیهی‌ترین امکانات رفاهی و عمومی یک شهر معمولی است چه برسد به ویژه!!.
کافی است به آمار سفرهای صورت گرفته توسط گردشگران عراقی، و همچنین میزان سفرهای ایرانیان به عتبات در طول سال، در کنار میزان تردد روزانه خودروهای سنگین به واسطه فعالیت‌های مرزهای دریایی و زمینی این شهر دقت شود این میزان تردد مستمر در کنار سفرهای هر ساله میلیون‌ها مشتاق زیارت یادمان‌ها و اماکن دفاع مقدس در پیک سفرهای راهیان نور و نوروز نشان‌دهنده جایگاه ویژه این شهر سیاحتی- تجاری است اما سوال اینجاست آیا زیرساخت‌های این شهر در حد نام و جایگاه و پیشینه آن است پاسخ قطعا خیر…
فقدان مسیرهای دسترسی بزرگراهی، و وضعیت نابسامان جاده‌های این شهر در کنار فقدان امکانات رفاهی و حتی تجهیزات معمولی شهری از قبیل اتوبوس خط واحد، و …. همه و همه بیانگر اوج فقر و عقب‌ماندگی این شهر است.
اما این روزها کافی‌ست سری به جاده‌های امام صادق و جاده اهواز - خرمشهر بزنید و همچنین به وضعیت رقت بار مسیر بین‌المللی شلمچه نیم‌نگاهی بیاندازید گویی برای اولین بار است که خیل مشتاقان اربعین قرار است وارد خرمشهر شوند و مسوولان امر نیز از این بابت غافلگیر شده‌اند! و گویا اساسا در سال‌های گذشته اربعینی نبوده که مشکلات آن بررسی و برای امسال پیش‌بینی و برطرف شود؟!.
به کشوری مثل قطر در چند قدمی خودمان نگاهی بیاندازیم برای میزبانی یک دور (تاکید میکنم یک دور!) مسابقات جام جهانی، در این سال‌ها چه ظرفیت‌های اقامتی، و ورزشگاه را احداث و ایجاد کرده است تا میزبان خوبی برای گردشگران خود باشد اما براستی چرا برای شهری که قریب چند دهه است و تا ابد نیز قرار است میزبان میلیون‌ها زایر ایرانی و عراقی باشد چاره‌اندیشی نشده و نمی‌شود …؟!.و نه فقط بدیهی‌ترین امکانات به این شهر افزوده نشده بلکه در سال‌های اخیر شاهد بعضا عقب‌گرد ساختار مدیریت شهری این شهر نیز بوده‌ایم!.
براستی خرمشهر این شهر با آن پیشینه صاحب‌نام معنوی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بایستی در نیم قرن چه نقش‌آفرینی و چه جایگاهی ‌می‌داشت تا آقایان به فکر خارج کردن این شهر از فلاکت فعلی می‌انداخت…؟!؟
براستی حیا و شرم هم با دیدن وضعیت رقت‌بار شهر پرآوازه خرمشهر، در مقابل خون شهیدان ریخته شده در این شهر مقدس و مردمان مستحق آن، بجای متولیان این شهر، سر به زیر نهاده‌اند و شرمسارند!!…
✍️عارف دورقی/ایفا

شنیده ها
آرشیو
آخرین اخبار

کلیه حقوق این وب سایت متعلق است به ایفانیوز